Welkom bij Dierenkliniek Den Ham!

Parasietenbestrijding konijn

Met het mooie weer neemt ook het aantal parasieten toe. Onopgemerkt kan uw konijn besmet kan raken met een van deze beestjes


• Mijten kunnen zich in de vacht bevinden. De vacht ziet er dan ook dof uit; schilferig en droog. De dierenarts kan onder de microscoop de vacht bekijken of er daadwerkelijk mijten inzitten. Deze mijten zijn te behandelen.


• Coccidiose wordt veroorzaakt door eencellige parasieten die het darmstelsel en de lever van konijnen kunnen aantasten. Ze zijn een veel voorkomende oorzaak van ziekte bij het konijn. De ziekte kan leiden tot diarree, lusteloosheid en vermagering. Bij een milde infectie  toont een konijn mogelijk nog geen symptomen vertoont. Met behulp van ontlastingsonderzoek is de parasiet gemakkelijk aan te tonen, en kan het dier behandeld worden voordat het ziek wordt.

Wilt u de ontlasting laten onderzoeken van uw konijn op coccidiose dan kunt u elke werkdag  van 08.00 uur tot 12.00 uurontlasting langsbrengen, minimaal 5 keutels. U wordt dan diezelfde dag gebeld met de uitslag.