Welkom bij Dierenkliniek Den Ham!

MRI informatie dierenarts gezelschapsdieren

Wij werken uiteraard ook op doorverwijs basis. Hierbij vragen wij u om de patiëntgegevens mee te sturen. Als dierenarts krijgt u een volledig MRI rapport van onze externe specialisten en kunt u ook altijd feedback bij ons vragen over uw doorverwezen patiënt. De communicatie met uw cliënt over de diagnose en verdere behandeling, blijft verder volledig bij u als doorverwijzend dierenarts. De beoordeling wordt gedaan door medische beeldvorming specialisten I. Gielen en H van Bree. De beoordeling kan indien gewenst met spoed worden gemaakt. . U krijgt als doorverwijzend dierenarts een MRI rapport van de beoordelende radioloog. In het MRI rapport wordt duidelijk aangegeven wat de beeldvormende veranderingen zijn, en wat de klinische interpretatie van deze afwijkingen is. Ook krijgt u de beelden van de afwijkingen, en indien gewenst de originele DICOM bestanden. Lees hier het volledige Protocol doorverwijzing MRI.


Technische informatie

Dierenkliniek Den Ham beschikt over een Esaote Vet MR Grande. Dit is een open magneet met een magneet sterkte van 0.25 Tesla. Zowel de gezelschapsdieren als de paarden moeten kortdurend onder algehele narcose voor de beeldvorming. Door integratie van de nieuwste technologieën wordt een hoge beeldkwaliteit verkregen die vergelijkbaar is met high-field MRI systemen. Hierdoor is pathologie zeer goed zichtbaar, en zelfs beter dan met andere low-field MRI systemen. Voor het uitvoeren van de narcose en de recovery beschikken we over zeer goede omstandigheden in onze kliniek. Hierdoor is het narcose risico uiterst gering voor de patiënt.

MRI indicaties

Bij de gezelschapsdieren kan de MRI vrij breed worden ingezet. Hierbij moet worden gedacht aan neurologie (ontstekingen, aangeboren afwijkingen, hernia’s, bloedingen, craniaal trauma), orthopedie (pezen, kruisbanden, gewrichten, ligamenten, spiertumoren), inwendige ziekten en uiteraard de oncologie.