Welkom bij Dierenkliniek Den Ham!

Nieuwbouw

Bouw nieuwe kliniek nadert de eindfase

SONY DSCDe medewerkers van Dierenkliniek Den Ham maken zich op voor de eindfase van de nieuwbouw aan de Daarleseweg 35a. Waarschijnlijk is het al velen opgevallen dat er een geweldig pand wordt neergezet. Vanuit dit nieuwe pand wordt straks met 13 dierenartsen en 15 assistenten gewerkt. Op elke diersoort worden gespecialiseerde dierenartsen ingezet. Dierenkliniek Den Ham kan zich met deze specialisatie richten op alle facetten in de dierhouderij. Gezelschapsdieren, paarden, vleeskalveren, varkens, pluimvee en rundvee worden op een hoog niveau begeleid en verzorgd. Het nieuwe gebouw biedt mogelijkheden voor het geven van onderwijs aan studenten van bijvoorbeeld Van Hall Larenstein Universiteit Wageningen. Jonge mensen die een toekomst willen opbouwen binnen de dierhouderij kunnen straks praktijkonderwijs genieten in het nieuwe pand. Er zullen onderzoeksprojecten worden opgezet waarbij de studenten bijvoorbeeld bedrijven kunnen analyseren op diergezondheid en welzijn. De kliniek zal dus naast eerste en tweede-lijns werk ook een onderwijs- en onderzoekstaak op zich gaan nemen.

Een gedeelte van het pand wordt ingericht voor de hoefsmeden Herman de Jong en Marcel Koenjer, beide gediplomeerd en met een eigen klantenkring. Voor hoefsmeden in de regio worden cursussen aangeboden waardoor deze zich verder kunnen bekwamen in orthopedisch hoefbeslag. ‘No feet no horse’ is het bekende gezegde en daarmee gaan we in Den Ham aan de slag. Bij buurman Lou Brinkman wordt een compleet revalidatie-centrum ingericht voor paarden. Hiervoor wordt bijvoorbeeld het spabad gebruikt, een bubbelbad voor paarden. Ook is het daardoor mogelijk om rij-ruiter problemen te analyseren en bewegingsstoornissen onder de man in kaart te brengen.

De dierenartsen van Dierenkliniek Den Ham zijn veel dank verschuldigd aanSONY DSC de gemeente Twenterand en Provincie Overijssel. Er is door de bestuurders volop meegedacht en positieve feedback gegeven op alle vragen die zij hadden. Mede hierdoor is het mogelijk geworden om een diagnostisch centrum op te zetten waarbij MRI een centrale plaats gaat innemen. Met deze diagnostiek wordt het mogelijk om problemen bij gezelschapsdieren en paarden zeer gedetailleerd in kaart te brengen zodat een behandeling nog beter kan worden ingesteld.

Klik hier voor foto’s van de nieuwbouw.

 

Project mede mogelijk gemaakt door:
euleader_logo_iso overijssellogo
Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling I Europa investeert in zijn platteland

Terug naar archief