Welkom bij Dierenkliniek Den Ham!

Geschiedenis

Dierenkliniek Den Ham is in de jaren vijfig begonnen als eenmanspraktijk, eerst dierenarts  Hartgers, daarna dierenarts Ruijgh, die associeerde met zijn collega Berghuis.

Na het vertrek van Ruijgh naar de dierenartsencooperatie AUV in Cuijk kwamen collega Nelissen en later Bossers de praktijk versterken. Rundvee, paarden en varkens werden vanuit de Ganzenmars , het woonhuis van Berghuis, geholpen.

In 1985 is dierenarts Wesselink de paarden komen versterken. collega Nelissen is onverwachts overleden in 1986, waarna dierenarts Koster het team kwam versterken.

Berghuis, Bossers, Wesselink en Koster hebben in 1988 het pand aan de Daarleseweg  10 gebouwd,  met uitgebreide voorzieningen voor paarden en de apotheek. Dierenarts Mensinga is in 1990 het team komen versterken, paarden en kalveren breidden in de  jaren 90 enorm uit.

Bestond het team in 1988 uit 4 allround-dierenartsen en 1 assistente, anno 2016 hebben we de beschikking over 16 dierenartsen met ieder hun eigen specialisaties en erkenningen. Tevens zorgt een team van 18 paraveterinairen, apothekersassistentes, hoefsmeden en administratieve krachten voor het reilen en zeilen voor en achter de schermen.

Het praktijkgebouw werd te klein en in 2007 is de beslissing gevallen om een klein eindje verderop aan de Daarleseweg nieuw te bouwen. Van 1200 kuub in het oude gebouw naar 10.000 kuub in het nieuwe gebouw op Daarleseweg 35A die we in april 2012 in gebruik hebben genomen. Compleet met multimedia ruimte, kantoorruimtes, 2 logeerkamers voor dienstdierenartsen en co-assistenten, een uitgebreide apotheek, digitale röntgen, echoapparatuur, MRI voor paarden en gezelschapsdieren, 2 operatiekamers hond/kat en 1 operatiekamer voor de paarden.

Daarnaast beschikt de dierenkliniek over; weilanden en stallen voor de paarden en uitgebreide opvang mogelijkheden voor honden en katten. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om dieren te kunnen opnemen en desgewenst 24/7 zorg kunnen geven.

Met de nieuwbouw van de dierenkliniek kunnen wij de beste zorg leveren en zijn wij klaar voor de veterinaire toekomst!