Welkom bij Dierenkliniek Den Ham!

Bronchoscopie

Bronchoscopie bij uw paard

Luchtproblemen bij paarden komen steeds vaker voor. Een deskundig en volledig onderzoek van de luchtwegen van uw paard is dan ook van groot belang. Een deel van dit onderzoek kan aan de buitenzijde van uw paard worden uitgevoerd…. maar de paardendierenartsen van Dierenkliniek Den Ham kijken verder! Middels een flexibele camera kunnen wij de luchtwegen van uw paard in beeld brengen. Zo wordt een zogenaamde bronchoscopie van de inwendige luchtwegen van uw paard verkregen.

Middels een beeldscherm kunt u meekijken met onze dierenarts, waardoor wij u uitleg kunnen geven over de structuren die met de flexibele camera in beeld worden gebracht. Tijdens de bronchoscopie wordt een indruk verkregen van; het slijmvlies, de bouw en eventuele afwijkingen aan de (voorste) luchtwegen van uw paard. Een stembandverlamming (cornage), en de ernst daarvan, kan middels deze bronchoscopie techniek eveneens in beeld worden gebracht. Ook kan uw dierenarts kleine kweekmonsters nemen van de inwendige luchtwegen voor nader onderzoek in het laboratorium.
Omdat wij uw paard zowel van binnen als van buiten onderzoeken kunnen wij een betrouwbaardere diagnose stellen. Aan de hand van deze diagnose kunnen onze deskundige dierenartsen een advies op maat opstellen voor uw paard.