Welkom bij Dierenkliniek Den Ham!

Chirurgie bij paarden

Wat bieden wij op het gebied van chirurgie bij paarden?

Dierenkliniek Den Ham is een breed georiënteerde dierenkliniek waar u terecht kunt voor chirurgie bij paarden. Preoperatief kan zeer nauwkeurig een diagnose worden gesteld middels röntgen, echo en MRI. Door de uniek gekoppelde MRI en operatiekamer kunnen deze twee technieken elkaar aanvullen, dit biedt nieuwe mogelijkheden en werkt kwaliteitsverhogend.

chirurgie bij paardenDe operaties worden uitgevoerd door Europees erkend specialist paardenchirurgie, drs. Carmen Scheffer. Hieronder treft een u greep uit de vele mogelijkheden die Dierenkliniek Den Ham aanbiedt betreffende chirurgie bij paarden;

  • OC(D)-operaties
  • Castratie van (klop)hengsten
  • Cornage-operaties
  • Kieswortelextracties
  • Navelbreukcorrecties
  • Hechten van wonden

Uiteraard kiezen wij voor geavanceerde apparatuur en elegante methoden om uw paard tijdens en na de operatie optimaal te monitoren/ondersteunen. Zo maken wij tijdens de operatie gebruik van gasanesthesie. Dit heeft als voordeel dat uw paard langer, maar vooral veiliger onder narcose kan worden gehouden. De kliniek beschikt over een recoverybox die speciaal is ingericht om uw paard zo veilig mogelijk op te laten staan na de operatie. In overleg met u wordt ervoor gekozen uw paard wel (uw paard wordt aan het hoofd en de achterhand ondersteund gedurende het opstaan) of niet geassisteerd op te laten staan.

Ook na de operatie staan veiligheid en service bij ons hoog in het vaandel.  Zo bieden wij 24 uurs nazorg voor uw paard. Deze service wordt verzorgd door een team van gemotiveerde dierenartsen en assistenten. Er is altijd een interne student diergeneeskunde en een hoefsmid aanwezig.

Heeft u andere wensen betreffende chirurgie bij paarden? Laat het ons gerust weten dan zoeken we met u mee naar een passende oplossing.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met onze receptie op telefoonnummer 0546 – 672600.