Welkom bij Dierenkliniek Den Ham!

Hoefsmederij

Hoefsmid Marcel Koenjer

Wat bieden wij uw paard in onze hoefsmederij?

Onze gediplomeerde orthopedische hoefsmeden Marcel Koenjer en Herman de Jong staan 5 dagen per week voor uw paard klaar in onze hoefsmederij of indien nodig bij u aan huis.

Marcel Koenjer is lid van de Noord Oostelijke Kliniek Hoefsmeden NOKH, een intervisiegroep van hoefsmeden die verbonden zijn aan paardenklinieken die zich hebben gespecialiseerd in orthopedische hoefverzorging. Deze intervisiegroep komt maandelijks bijeen en heeft als doel het vaststellen en beschrijven van kwaliteitsrichtlijnen voor reguliere en orthopedische hoefverzorging. Deze richtlijnen dienen als basis voor het bevorderen van de kwaliteit van hoefverzorging in Nederland.

Herman de Jong is werkzaam als (orthopedisch) Rijksgediplomeerd Hoefsmid en hij leidt andere hoefsmeden op. Herman beschikt over meer dan 36 jaar ervaring en een grote vakkennis.

Onze hoefsmederij kenmerkt zich door vakmanschap, maatwerk en het gebruik van zowel traditionele als innovatieve materialen. Zo bieden wij u de volgende diensten aan;

  • Regulier bekappen en beslaan (elke 6-8 weken).
  • Correctie van afwijkende hoefstanden (bij veulens).
  • Orthopedisch beslag met behulp van een breed scala van materialen. Zo kan er onder andere gebruik worden gemaakt van; ijzer, aluminium (www.horseshoe.fr), siliconen, leer en kunststof.
  • Assistentie en advies bij chirurgische ingrepen in de hoefregio.

Heeft u andere wensen, laat het ons gerust weten! Onze hoefsmeden zoeken graag met u mee naar een passende oplossing.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen met onze receptie op telefoonnummer 0546 – 672600.

HoefsmidHoefsmid