Welkom bij Dierenkliniek Den Ham!

Shockwave therapie

Bij dierenkliniek Den Ham kunt u uw paard laten behandelen met shockwave therapie, zowel op onze kliniek als bij u aan huis.

Shockwave therapie wordt in de humane geneeskunst al meer dan 25 jaar toegepast voor het vergruizen van nier- en galstenen en voor de behandeling van verscheidene orthopedische blessures. Het Shockwave apparaat zendt hoge geluidsgolven uit welke in met vocht gevulde structuren (huid, spieren en vet) wel en in vochtarme structuren (ligamenten, pezen en bot) niet doordringen. Wanneer de geluidsgolven deze vochtarme structuren raken komt er energie vrij. Deze energie dringt door in het omliggende weefsel en stimuleert ter plaatse de doorbloeding. Deze stimulatie bewerkstelligt een sneller herstelproces, pijnvermindering en het remt de vorming van littekenweefsel in zachte structuren.

Shockwave therapieShockwave therapie wordt door onze dierenartsen ingezet om de hersteltijd bij blessures te verkorten en zo bijvoorbeeld een snellere terugkeer in de sport te genereren. Deze innovatieve therapie kan tevens uitkomst bieden bij chronische blessures die onvoldoende op conventionele behandelingsmethoden reageren. Onze ervaren paardendierenartsen gebruiken shockwave therapie onder andere bij de volgende aandoeningen; peesletsels, botbreuken, overmatige botvorming en hoefkatrolontsteking.

Een behandeling met shockwave golven duurt ongeveer 20 minuten en wordt bij het staande paard uitgevoerd. In overleg met uw dierenarts wordt een passend behandelplan opgesteld om zo het gewenste effect te bereiken.