Praktijk-avond voortplanting paard op 12 april bij Dierenkliniek Den Ham

Geplaatst op: 24 maart 2017 in Paarden|Uitgelicht (home)

Praktijk-avond voortplanting paard op 12 april bij Dierenkliniek Den Ham

In het kader van het eerste lustrum van het pand organiseert Dierenkliniek Den Ham op 12 april vanaf 19:00 uur een praktijk-avond voortplanting paard. Tijdens deze avond komt u alles te weten over de hengstenkeuze, gynaecologische begeleiding van de merrie en voerkeuze. Regionale hengstenhouders zullen een aantal goedgekeurde dekhengsten presenteren. Met medewerking van onder andere: Stal Nanning, Hengstenstation Tivoli en Stal HS Meijer.

De gynaecologische begeleiding van merries wordt in beeld gebracht door de paardendierenartsen van Dierenkliniek Den Ham. Op de avond komen diverse onderwerpen aanbod, namelijk:

  • Waar let ik op bij de hengstenkeuze?
  • Hoe wordt een slijmmonster van de baarmoeder genomen?
  • Wat gebeurt er rondom de geboorte van een veulen?
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten rondom de drachtbegeleiding?
  • Welke mogelijkheden heb ik als merriehouder om de merrie drachtig te krijgen? 

Ook zal op 12 april Rob Krabbenborg van Pavo aanwezig zijn. Hij presenteert een nieuwe methode van ruwvoeranalyse. Aan de hand van de uitslag weet u waar u op moet letten bij de keuze van uw krachtvoer. Wanneer u een bezoek brengt aan de stand van Pavo maakt u tevens kans op een gratis ruwvoer analyse.

Verwacht uw merrie dit jaar een veulen of denkt u na over het drachtig maken van uw merrie? Dan is de praktijkavond voorplating paard de avond om te bezoeken!

Datum: 12 april
Tijd: 19:00 tot 20:30
Locatie: Dierenkliniek Den Ham, Daarleseweg 35a, Den Ham (OV)

« Terug naar overzicht