Vakantie: Invoereisen voor uw huisdier per land

Vakantie tips huisdieren
Geplaatst op: 19 juni 2017 in Gezelschapsdieren|Huisdier en vakantie|Uitgelicht (home)

Vakantie: Invoereisen voor uw huisdier per land

Wil je jouw huisdier meenemen op vakantie? Let dan goed op, want er zijn een aantal belangrijke eisen waaraan de huisdier(gegevens) moeten voldoen. Ieder land heeft namelijk zo zijn wet- en regelgeving omtrent de invoer van dieren.

Voor sommige landen vergt er nogal wat voorbereiding. Begin dus tijdig met met uitzoeken wat er voor jouw vakantiebestemming nodig is. Enkele voorbeelden van wet- en regelgeving die voor de meeste landen gelden zijn; het in een bezit zijn van een Europees dierenpaspoort, juiste vaccinaties, bloedonderzoek en identificatie d.m.v. een chip. 

Er zijn ook landen die nog extra aanvullende eisen en/of regels stellen. Hierbij kan je denken aan de minimale leeftijd het dier, muilkorven en/of het aanlijnen van de hond, de wijze van vervoer (kennel) en extra ontworming. Soms gelden er quarantainemaatregelen en zijn bepaalde hondenrassen in sommige landen verboden.

Bekijk dus ruim voor vertrek wat er voor jouw vakantiebestemming aan regels zijn. Want voor de meeste landen geldt dat de Rabiës enting minimaal 21 dagen voor vertrek toegediend dient te zijn. 

Wil je weten wat de regels voor jouw vakantiebestemming zijn?
(deze regels gelden voor honden, katten en fretten)
Voor landen binnen Europa | Klik hier
Voor landen buiten Europa | Klik hier

 

 

« Terug naar overzicht