Actietarief onderzoek hals en rug bij paarden

Met grote regelmaat worden we als dierenarts gevraagd om te kijken naar een paard met de verdenking van rugklachten. Hoe herken je een dergelijk probleem? Vaak wil een paard zich slecht laten werken. De ruiter heeft moeite om rustig te kunnen doorzitten, het paard wil niet makkelijk een wending doorlopen en heeft veel moeite om de hals te strekken.

Er is dus vaak een rij-technisch probleem. Controle van het gebit, controle van het zadel en de optoming zijn belangrijke onderdelen van het totale onderzoek.

rug rug rug

Om onderliggende benige afwijkingen te kunnen uitsluiten zijn röntgenopnames van hals en rug een belangrijk diagnosticum.

Vanwege de start van het buitenconcours seizoen bieden we u in de maand juni en juli tegen een gereduceerd tarief dit onderzoek aan: uw paard wordt door onze dierenartsen klinisch bekeken en de bovenlijn (hals en rug) wordt röntgenologisch in beeld gebracht. Dit complete onderzoek bieden we aan voor 195 euro inclusief BTW. Deze actie geldt wanneer u het paard bij ons op de kliniek laat onderzoeken. Dit vanwege het gebruik van extra middelen om de beelden zo goed mogelijk te kunnen maken.

Delen via