Huisdieren en vakantie

Als uw huisdier in de zomer in een pension gaat of mee naar het buitenland zijn er een aantal zaken die wat aandacht vragen vóór deze periode zodat u en uw dier zo veel mogelijk van de vakantie kunnen genieten.

Gaat uw dier mee op vakantie naar het buitenland? Controleer dan goed of uw dier een Europees dierenpaspoort heeft, gechipt is (en of deze ook geregistreerd staat) en of de rabiësvaccinatie geldig is voor de periode dat uw dier in het buitenland verblijft. Hou er rekening mee dat een rabiësvaccinatie minimaal 3 weken vóór vertrek gegeven moet worden en dat er voor sommige landen nog aanvullende eisen zijn. Controleer op de website van het LICG of dit het geval is voor alle landen waar u naar toe gaat of doorheen reist met uw dier.

Gaat uw hond mee naar het zuiden of naar centraal Europa zorg dan voor een geschikte bescherming tegen teken, zandvliegjes en andere ectoparasieten en gebruik een complete ontworming. In de zomer kan het ook zeer warm worden dus denk goed na over manieren van koelen en zorg ervoor dat uw dier nooit te lang in de auto blijft, stop eventueel wat vaker onderweg. Voor honden met reisziekte zijn er tabletten verkrijgbaar die ervoor zorgen dat uw dier niet meer misselijk is. Voor meer informatie over parasietenbestrijding of reisziekte kunt u altijd bij de balie terecht.
Voor een dier kan een reis zeer veel stress opleveren en het dier kan soms buiten de normale omgeving zich anders gedragen. Zorg ervoor dat uw hond of kat nooit weg kan lopen, zeker tijdens het reizen een dier ook bij het openen van de auto tijdens een rustpauze altijd aanlijnen.

Gaat uw dier naar een pension? Controleer of uw dier de juiste vaccinaties heeft gekregen, meeste dierenpensions vragen of verplichten een kennelhoest of bordetella vaccinatie. Geef altijd uw contactgegevens mee met het dier en de gegevens van de dierenarts zodat deze kan worden ingeschakeld bij problemen.

Heeft u oppas aan huis voor uw dier? Wees hier zuinig op, meestal vindt uw dier dit ook heel leuk omdat ze veel aandacht krijgen. Geef altijd uw contactgegevens mee met het dier en de gegevens van de dierenarts zodat deze kan worden ingeschakeld bij problemen. Zorg ervoor dat uw dier gechipt en geregistreerd is zodat bij vermissing het dier zo snel mogelijk terug kan worden gevonden.

Altijd:
-Chippen en registeren!
-Voldoende medicatie meenemen/meegeven
-Parasietenbestijding (vlooien/zandvliegen/teken/wormen)
-Verkoeling voorzien

Voor verdere informatie of tips en trucs over bijvoorbeeld koeling bij verhitting, het kiezen van een pension of de precieze invoereisen per land ga naar www.licg.nl of bel met ons: 0546-672600

Delen via