PPID-test – 50% korting in september en oktober

In september en oktober 50% korting op een PPID-test!
PPID staat voor Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, ook wel de ziekte van Cushing genoemd. PPID is een aandoening waardoor de aanmaak van hormonen wordt ontregeld. De ziekte kan veel verschillende symptomen veroorzaken zoals o.a. sloom zijn, spierverlies en terugkerende infecties. We herkennen vaak wel het lange krullerige haarkleed of de typische vetbulten boven de ogen als die er zijn, echter…

Hoefbevangenheid is vaak ook een verschijnsel van PPID. Paarden met PPID hebben namelijk een verhoogde kans hoefbevangen te worden, bv bij het eten van (m.n. voor- en najaars) gras. Hoefbevangen worden kan zulke ernstig gevolgen hebben dat het van belang is PPID tijdig te onderkennen. Dus nog vóór dat dit soort verschijnselen zijn opgetreden.

Is je paard al eens hoefbevangen geweest? Hoefbevangenheid voorkomen is beter dan genezen en daarom is het belangrijk om samen met je dierenarts op zoek te gaan naar de oorzaak. Laat je paard verschijnselen zien die bij PPID lijken te passen? We willen je graag helpen bij je onderzoek door in de maanden september en oktober de ‘PPID testen’ met 50% korting aan te bieden. Zo kan PPID tijdig worden aangetoond.

Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen: 0546 – 672600

ppid

 

Delen via