Radiologie

Echografie

Binnen dierenkliniek Den Ham kunnen we een echo-onderzoek bij uw huisdier uitvoeren. Bij een echografisch onderzoek is het mogelijk om de inwendige organen goed in beeld te brengen. Echografisch onderzoek wordt met name gebruikt voor het in beeld brengen van buikorganen, het hart, en om te zien of een huisdier drachtig is. Als de beelden moeilijk te interpreteren zijn hebben wij back-up van een erkend specialist, Annemarie Reinders, die via een internetverbinding de echobeelden kan beoordelen.»Lees hier verder over echografie.

Röntgen

Bij ons op de praktijk werken wij met een digitaal röntgensysteem, waardoor de gemaakte foto’s direct beoordeeld kunnen worden. Röntgenfoto’s zijn waardevol voor het beoordelen van de borstholte, botten, gewrichten en afhankelijk van het probleem, ook de buik.

In sommige gevallen sturen wij de röntgenfoto’s door naar een specialist. De uitslag duurt dan iets langer.

Het maken van een röntgenfoto is niet pijnlijk en kan vrijwel altijd zonder narcose worden uitgevoerd. Soms is echter wel een roesje nodig en daarom vragen wij om uw huisdier nuchter te houden voor het onderzoek. Als uw huisdier erg onrustig of bang is kunnen wij u vragen om bij het onderzoek aanwezig te zijn en uw dier gerust te stellen. U krijgt dan beschermende kleding aan om u te beschermen tegen de mogelijk nadelige gevolgen van röntgenstraling. U mag alleen bij het onderzoek aanwezig zijn als u ouder bent dan 18 jaar en niet zwanger. »Lees hier verder over röntgen bij huisdieren.