Orthopedie

Voor diagnostiek en behandelingen aan het bewegingsapparaat bent u bij dierenkliniek Den Ham aan het juiste adres.

Diagnostiek zal ten eerste plaatsvinden door goed te bekijken hoe het dier beweegt. Soms vertoont het dier op de kliniek een ander beeld dan thuis, wij kunnen u vragen om thuis het bewegingspatroon te filmen voor ons. Het lichamelijk onderzoek zal starten bij het wakkere dier, maar indien nodig zullen we het dier sederen om goed de bewegingsvrijheid van bijvoorbeeld de gewrichten te beoordelen of aanvullende diagnostiek in de vorm van röntgenfoto’s, echo, MRI uit te kunnen voeren. Dit zullen we van tevoren met u bespreken. Indien aanvullende behandelingen zoals injecties, shockwave of kleine chirurgische ingrepen plaats moeten vinden dan is het mogelijk om dit direct te doen.

Voor grotere chirurgische ingrepen aan bijvoorbeeld de heup, knie of elleboog zal altijd een vervolgafspraak gemaakt worden, tenzij de diagnose al door een collega dierenarts is gesteld. Het nazorgtraject kan volledig bij ons of in overleg bij de verwijzende collega plaatsvinden.

Voor orthopedische problemen die niet chirurgisch verholpen hoeven te worden of als ondersteuning in het nazorgtraject, werken wij samen met dier-fysiotherapeuten welke aangesloten zijn bij de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij dieren. Tevens kan voor laserbehandeling ook doorverwezen worden naar een geschikte dier-fysiotherapeut.

Benieuwd of wij wat voor uw huisdier kunnen betekenen op orthopedisch gebied? Neem dan contact met ons op.